Hyundai a confirmat că a început dezvoltarea unei versiuni de performanță pentru SUV-ul Kona care ar urma să utilizeze un motor turbo de 2.0 litri și 250 de cai putere. Modelul ar putea apărea pe piața până în 2020.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Popularitatea în creștere pentru SUV-uri și pentru modele de performanță determină Hyundai să analizeze cu seriozitate lansarea unui model care să respecte ambele cerințe.

Albert Biermann, șeful diviziei Hyundai N, a confirmat că producătorul sud-coreean a început dezvoltarea unui SUV de performanță Kona N. Acesta a preluat unitatea turbo de 2.0 litri disponibilă și pe Hyundai i30 N, însă într-o versiune ceva mai puțin spectaculoasă: 250 de cai putere în loc de 275 de cai putere.

Pentru moment, oficialii Hyundai nu și-au dat acordul pentru ca noul model să intre în producție de serie, întrucât așteaptă vești despre performanțele prototipului. Totuși, în cazul în care intrarea în versiune de serie va fi aprobată, noul Kona N va ajunge pe piață până la finalul anului 2020.

Concurența din acest segment se anunță deja una foarte puternică, mai ales că Volkswagen pregătește deja T-Roc R și Tiguan R, în timp ce Cupra a devenit brandul de performanță al celor de la Seat.

În paralel, Hyundai pregătește și lansarea unei linii de echipare N-Line, ca punte de legătură între versiunile clasice și cele de performanță din gama N. Primul model care va beneficia de un astfel de tratament este Hyundai i30, surprins deja de mai multe ori în cadrul unor teste.

Via Caradisiac

[ad_2]

SURSA INFORMATIE

Loading...

Lasă un comentariu

Captcha Captcha Reload