Update 13 aprilie

Conform celor de la Android Authority, un nou rapot publicat de ET Times sustine ca Huawei va fi primul producator care va lansa un smartphone pliabil. Telefonul ar urma sa fie prezentat oficial in luna noiembrie.

Telefonul produs de Huawei se va plia spre interior, in timp ce un gadget similar, la care lucreaza Samsung, se va plia invers, spre exterior.

Ecranul pentru telefonul plaibil Huawei va fi produs de LG Display, se arata in acelasi raport.

Nu este sigur ca telefonul care va fi prezentat in noiembrie va fi disponibil si pe scara larga. Ar putea sa fie un test, prin care Huawei vrea sa vada care este parerea consumatorilor despre telefonul pliabil, inainte de-a incepe productia de masa.

In prezent, singurul telefon pliabil disponibil pe piata este Axon M de la ZTE. Acesta nu are insa ecran pliabil, ci doua ecrane unite printr-o margine, care face posibila inchiderea si deschiderea telefonului ca o carte.


Huawei a obtinut inca din septembrie 2017 brevetul pentru a fabrica un smartphone pliabil, care se poate transforma in tableta.

Practic, telefonul se poate inchide si deschide la fel ca o carte, printr-un mecanism similar cu Microsoft Surface Book, scrie GSM Arena.

Ecranul este dintr-o singura bucata, nu din doua parti separate, ca la Axon  M, iar cand se deschide complet capata dimensiunea unei tablete.

Brevetul nu ofera insa informatii despre cum va functiona telefonul atunci cand va fi strans.

In octombrie 2017, Richard Yu, CEO Huawei, a declarat ca anul acesta compania ar putea lansa un telefon pliabil.

In prezent, toti marii producatori de smartphone au in vedere lansarea cat mai curand a unui model pliabil.

Apple ar putea face acest pas in 2020, Samsung chiar anul viitor, cu Galaxy X, iar Microsoft lucreaza la randul sau la Andromeda, primul sau gadget flexibil.

www.yoda.ro