Masini

Daimler, amenințat cu o amendă de 3.7 miliarde de euro în Germania: grupul este acuzat că ar fi manipulat emisiile pentru 750.000 de mașini

Presa germană susține că Daimler a fost amenințat cu o amendă de 3.7 miliarde de euro într-un caz de manipulare a emisiilor pentru un număr de 750.000 de mașini. Ministrul de Transporturi Andreas Scheuer s-a arătat îngrijorat de situație și a spus că amenda ar putea să fie de 5.000 de euro pentru fiecare mașină “cu probleme”.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Autoritățile din Germania sunt cu ochii pe grupul Daimler, după ce au descoperit că mai multe modele au folosit un soft ilegal ce manipula emisiile mașinilor.

Presa germană a scris despre întâlnirea dintre ministrul transporturilor, Andreas Scheuer, și șeful Daimler, Dieter Zetsche. Primul s-a arătat îngrijorat de situația creată și că aproximativ 750.000 de mașini ar fi afectate.

Astfel, ministrul ar fi amenințat Daimler cu o amendă de 5.000 de euro pentru fiecare mașină, adică un total de 3.75 de miliarde de euro.

De curând, grupul german a primit ordin să cheme în service un număr de 1.000 de unități  Mercedes Vito, după ce autoritatea germană KBA a descoperit unele softuri care manipulau emisiile în cazul motorului diesel de 1.6 litri.

Daimler a spus că va coopera cu autoritățile în acest caz și, dacă va fi nevoie, va lupta în justiție pentru a-și face dreptate.

Via Automotive News

[ad_2]

SURSA INFORMATIE

Loading...
Tags
Citeste mai departe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Captcha Reload

Close