Stiri externe

CUTREMURATOR! O bandă de șase tineri a violat o fată în direct pe Facebook

Written by videoplay

Tabloidul ”The Sun” a publicat un articol despre fapta reprobabilă a unei bande de tineri. Aceștia au violat o adolescentă de 15 ani, toată grozăvia fiind transmisă LIVE STREAM pe Facebook. Fata a fost agresată s€xual de cinci sau șase tineri spun autoritățile din orașul american Chicago.

Conform relatărilor, deși 40 de telespectatori urmăreau oribilele scene în direct pe #Facebook, nici una dintre aceste persoane nu a anunțat poliția pentru ca fata să fie salvată din ghearele bestiilor.

Polițiștii au aflat despre filmul de groază abia în momentul când mama tinerei le-a cerut ajutorul. Ea a luat legătura cu superintendentul de poliție Eddie Johnson mult prea târziu, luni după-amiază, deși a declarat că fiica lipsise de acasă încă de duminică. Mama îngrozită i-a arătat ofițerului de poliție capturi de ecran din timpul derulării oribilei fapte. Ulterior Facebook a scos filmul de pe pagina unde fusese postat, iar tânăra cu ajutorul poliției s-a reunit cu familia ei. Adolescenta a declarat că știe cel puțin unul dintre presupușii atacatori, dar rămâne neclar dacă aceștia se cunoșteau între ei. Deocamdată nu s-a luat nici o măsură legală și nu au fost făcute arestări.

 Inspectorul Johnson a fost „vizibil deranjat“ de video atât din cauza conținutului său, dar mai ales de faptul că nici unul dintre cei care au urmărit transmisia pe Facebook nu a sunat poliția. Este a doua oară în ultimele luni când Departamentul de Poliție din Chicago a investigat un atac în direct pe Facebook. Patru persoane au fost arestate în luna ianuarie, după o transmisie LIVE STREAM de pe un telefon mobil care arăta în direct cum câțiva tineri ”necăjeau și își băteau joc“ de o persoană cu handicap.

O purtătoare de cuvânt a companiei Facebook, Andrea Saul, a spus că nu are de făcut nici un comentariu specific cu privire la incidentul de la Chicago, dar a specificat că printre responsabilitățile foarte serioase ale companiei este și aceea de ”a ține oamenii în siguranță pe Facebook“. ”Infracțiuni de acest gen sunt hidoase și nu permitem acest tip de conținut pe Facebook“, a mai spus ea.

Jeffrey Urdangen, profesor la Facultatea de Drept a Universității Northwestern și directorul școlii de pe lângă Centrul de Apărare Penală, a declarat că nu este ilegal să vizionezi un astfel de film sau să nu-l raportezi la poliție. De asemenea, el a spus că acuzațiile de pornografie infantilă nu s-ar fi aplicat decât dacă telespectatorii ar fi descărcat videoclipul. Aceste afirmații denotă o lacună serioasă în legislația americană și nu numai, privind aceste tipuri de infracțiuni.

Leave a Comment

Captcha Captcha Reload