Stiri externe

Curtea Supremă blochează difuzarea mai multor video-uri care scot la iveală vânzările de părţi din copii avortaţi de catre Planned Parenthood

Curtea Supremă blochează difuzarea mai multor video-uri care scot la iveală vânzările de părţi din copii avortaţi ai Natalităţii Controlate

Curtea Supremă a Statelor Unite a blocat eliberarea mai multor video-uri care scot la lumină vânzarea de către Natalitate Controlată a părţi din trupurile copiilor avortaţi.

De când Centrul pentru Progres Medical a dat publicităţii o serie de înregistrări care arată cum cea mai mare afacere de avorturi a naţiunii şi industria avorturilor vând părţile corpurilor copiilor avortaţi, susţinătorii avorturilor au intentat proces pentru a stopa eliberarea suplimentară de filmări care demască şi mai mult fenomenul. Curţile au luat în considerare multiple acţiuni în instanţă în cadrul cărora activiştii avorturilor au încercat să se pună de-a curmezişul drepturilor de liberă exprimare ale Primului Amendament pentru Centrul pentru Progres Medical şi membrii comitetului său director.

Curtea a avut în vedere o speţă care îl implica pe unul dintre membrii comitetului director al organizaţiei şi a refuzat să ia în considerare o decizie a unei instanţe inferioare care era anti-discurs prin natură.

Troy NEWMAN, preşedinte al grupului pro-viaţă Operaţiunea Salvarea, şi fost membru al comitetului director CPM, a fost acţionat în instanţă de către Federaţia Naţională de Avort pentru că a difuzat public înregistrări secrete ale întâlnirilor lor în cadrul cărora filmarea clandestină demasca industria de profil vânzând părţi din copii avortaţi. FNA nu doreşte eliberarea de filmări adiţionale care să facă publice afacerile lor abjecte.

O curte inferioară a luat partea FNA iar instanţa superioară a refuzat analiza fără comentarii.

Anterior, un panel de trei membri al Curţii de Apel activist liberale Ninth Circuit a deliberat că filmările suplimentare obţinute prin investigaţia secretă a CPM – chiar şi acelea care conţin dovezi ale activităţii infracţionale desfăşurate de către oficialii Natalitatea Controlată şi FNA – nu pot fi diseminate personalului poliţienesc. Ninth Circuit a refuzat solicitarea de revizuire.

Prin intermediul avocatului său, Jay SEKULOW, împreună cu echipa sa juridică de la Centrul American pentru Lege şi Justiţie, NEWMAN a argumentat că ordinul “căluş” interzicea eliberarea de video-uri incriminatoare către agenţiile de aplicare a legii de-a lungul ţării care căutau dovezi în propriile lor investigaţii. Cel puţin douăzeci de procurori generali s-au alăturat recursului.

“În vreme ce atacarea ordinului de a închide gura ar fi fost de preferat în faţa întregii Curţi Supreme, continuăm să luptăm împotriva celor două procese opresive intentate de către FNA şi Natalitatea Controlată, care urmăresc să ne reducă la tăcere şi să ascundă adevărul despre implicarea lor în înfiorătoarea vânzare ilegală de ţesuturi şi organe de copii avortaţi pentru profit” a declarat NEWMAN. “Ne rugăm ca într-o bună zi întregul adevăr să iasă la iveală, iar cei care au comis infracţiuni să fie traşi la răspundere în instanţă.”

Judecătorul William ORRICK şi-a bazat decizia de a sigila video-urile, fapt care a pus căluşul în gură membrilor CPM – inclusiv lui NEWMAN – pe convingerea sa eronată că filmările incognito nu conţineau nici o dovadă de ilegalitate din partea FNA sau Natalitate Controlată.

Cu toate acestea, calculul greşit al lui ORRICK a fost demontat de către două investigaţii ale Congresului care au găsit cauze pertinente de a crede că fuseseră comise infracţiuni de către Natalitatea Controlată şi de către alţii, iar acuzaţii de infracţiuni au fost depuse la Departamentul de Justiţie.

Decizia este conexată unui proces federal, Federaţia Naţională de Avort v. CMP, et al, ce a fost demarat în 2015 după ce CPM a eliberat multiple video-uri care prezentau directori ai Natalităţii Controlate ce se ciorovăiau pentru bani cu scopul de a vinde ilegal părţi şi ţesuturi din corpurile copiilor avortaţi. FNA a urmărit să blocheze difuzarea ulterioară de materiale video posibil incriminatoare.

Apelul care solicita recenzia Curţii Supreme susţinea că instanţa inferioară a aprobat în mod eronat o “restrângere prealabilă” a discursului legat de Primul Amendament al CPM, care captase mult interes din partea publicului. Video-urile făcute pe ascuns au fost de asemenea subiectul investigaţiilor Senatului care ulterior a trimis organizaţiile Natalităţii Controlate către Departamentul de Justiţie al SUA şi către procurorii generali pentru investigaţii criminale aprofundate şi trimitere în judecată.

“Constrângerea prealabilă ‘constituie cea mai serioasă şi puţin tolerabilă violare a Primului Amendament’” a susţinut moţiunea.

Hotărârea Ninth Circuit a fost atât de radicală, încât avocaţii apărării liderilor pro-viaţă au declarat că:

“Cu excepţia secretelor comerciale şi a informaţiilor clasificate, niciuna dintre curţile federale – cu excepţia acesteia de acum – nu a aprobat un ordin care să înăbuşe informaţii de larg interes public bazându-se pur şi simplu pe înţelegerea dintre părţile interesate de a proceda în acest fel. Alte curţi federale au refuzat să pună greutatea puterii lor de contumacie mai prejos de aplicarea înţelegerilor private care urmăresc să anuleze dreptul publicului de a fi informat.”

Citeste mai departe pe: www.infocrestin.com

Loading...
Citeste mai departe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha Captcha Reload

Close