Un studiu realizat în Marea Britanie a dezvăluit că șoferii care conduc mașini electrice sunt mai puțin stresați decât restul participanților la trafic. Cercetătorii britanici susțin că șoferii sunt mai concentrați, mai calmi și mai fericiți atunci când conduc o mașină electrică.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Mașinile electrice au o serie de avantaje și dezavantaje în fața vehiculelor tradiționale cu combustie internă. Cu această idee în minte, cercetătorii de la Universitatea din York (Marea Britanie) au făcut un studiu privind impactul vehiculelor electrice asupra șoferilor, în parteneriat cu LEVC, firma londoneză ce produce taxi-uri electrice.

Cu ajutorul unei electroencefalograme, adică o metodă care investighează activitatea electrică a creierului, cercetătorii au monitorizat mai mulți șoferi de taxi care conduc mașini electrice în traficul din Londra.

Rezultatul? Șoferii care au condus acele mașini electrice sunt mai puțin stresați, mai concentrați, mai calmi și mai fericiți decât cei care s-au aflat la volanul vehiculelor cu motoare diesel.

“Liniștea și zgomotul redus din mașinile electrice i-au pus pe șoferi într-o stare în care au fost mai concentrați la drum. În lipsa zgomotului produs de motoarele diesel, șoferii au fost mai calmi și mai fericiți,” au explicat cercetătorii.

Via Electrek

 

[ad_2]

SURSA INFORMATIE

Loading...

Lasă un comentariu

Captcha Captcha Reload