Mulţi adulţi după ce au intrat într-o relaţie serioasă încep să se întrebe dacă fac destul de mult sex şi cât sex face un cuplu mediu. Unii se întreabă şi cât ar trebui să dureze sexul, indiferent cât de des îl fac.

Comercianţii încearcă să vândă cărţi despre sex care să ofere un singur răspuns la această întrebare. În ele vei descoperi că un cuplu, mediu, face sex de 12 sau de 2 ori pe lună. Sau poate vei descoperi că face sex de 1,4 ori pe săptămână. Acestea sunt toate statistici adevarate, susţinute de cercetări ştiinţifice.

Există sute de studii ştiinţifice care vor să descopere frecvenţa actului sexual. Există, totodată, şi sute de studii de marketing comandate de companiile ce produc prezervative, lubrifianţi şi jucării sexuale care nu sunt ştiinţifice, dar apar în mass-media.  Având în vedere că există atât de multe studii, numerele pe care le vei obţine depind în mare măsură de unde cauţi, pe cine întrebi şi cum întrebi.

Cantitate sau calitate?

Cantitatea nu este o măsură utilă pentru orice activitate sexuală. Ar trebui să credem că dorinţa noastră pentru sex rămâne constantă de-a lungul vieţii? Adevărul este că frecvenţa cu care facem sex este determinată de multe lucruri: cum ne simţim, relaţia noastră, accesul la partener, sănătatea noastră şi cât de mult simţim să facem un compromis la un moment dat. Singurul etalon practic pentru a determina dacă tu şi partenerul tău faceţi suficient de mult sex este felul în care simţiţi amândoi în privinţa asta. Unele cupluri fac sex mai mult decât tine, altele mai puţin, dacă vrei să-ţi îmbunătăteşti viaţa sexuală, statisticile sunt ultimul lucru care te vor ajuta!

Lasă un comentariu

Captcha Captcha Reload