Stiri externe

BREAKING NEWS: Atac terorist la Parlamentul Marii Britanii! Cel puţin 3 morţi şi 12 răniţi! VIDEO DIN MOMENTUL ATACULUI

Written by videoplay

Update ora 19.30: BREAKING NEWS! Momentul când poliţia deschide focul asupra teroristului a fost surprins pe VIDEO! (mai jos urmează înregistrarea video)

Videoul a fost urcat pe Twitter, de un cameraman amator. Imaginile surprind momentele de panică, în care zeci de trecători fug, speriaţi, iar după câteva secunde se aud TREI FOCURI DE ARMĂ!

Update ora 19.25: BREAKING NEWS! Un al doilea suspect de terorism e căutat de poliţiştii britanici.

Poliţia britanică nu exclude varianta ca teroristul să fi fost ajutat de un complice. O amplă operaţiune de căutare a fost declanşată în zona din jurul Parlamentului britanic.

GALERIE FOTO: Atac terorist la Parlamentul Marii Britanii. Imagini dramatice

Update ora 19.20: Printre răniţi se află şi trei francezi. Este vorba despre trei adolescenţi, care erau în excursie, la Londra.

Informaţia a fost furnizată presei britanice de profesoara care conducea grupul de elevi francezi, veniţi în excursie.

Elevii erau pe Podul Westminster, când maşina Hyundai, condusă de terorist, s-a năpustit în mulţime. Trei elevi au fost răniţi.

Update ora 19.15: Potrivit Ministerului român de Externe, nu există, deocamdată, informaţii, referitoare la existenţa, printre victime, a unor cetăţeni români.

Vă prezentăm comunicatul MAE:

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord are în atenţie incidentul produs în apropiere de Podul Westminster din Londra şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale pentru obţinerea unor informaţii suplimentare referitoare la circumstanțele producerii acestuia şi a cetăţeniei victimelor.

Potrivit datelor obţinute până în prezent, nu există informații cu privire la existența unor cetăţeni români printre victime.

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord monitorizează evoluţia situaţiei, menţine legătura cu autoritățile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări.

Update ora 19.10: Presa britanică anunţă un nou bilanţ al atentatului de la Parlamentul din Londra. O a treia persoană a murit.

Bilanţul se ridică astfel la cel puţin 3 morţi şi 12 răniţi. Se pare că a treia persoană este unul dintre poliţiştii răniţi de terorist, cu un cuţit.

De asemenea, Parlamentul britanic a fost evacuat. Decizia a fost luată din precauţie, nu din cauza vreunei noi alerte de securitate.

Update ora 19.00: Premierul Theresa May anunţă că va ţine o şedinţă de urgenţă a responsabililor de securitate ai ţării.

Purtătorul de cuvânt al ambulanţei londoneze precizează că au fost preluaţi 10 răniţi de către salvări. De asemenea, Scotland Yard transmite că 3 poliţişti au fost răniţi în lupta cu teroristul.

Update 18:53: Scottland Yard anunță măsuri deosebite în urma evenimentului și precizează că numeroși polițiști vor fi prezenți în această seară pe străzile orașului. Momentan, autoritățile nu pot confirma sau infirma oficial numărul răniților sau persoanelor decedate în incident.

“”Nu putem să confirmăm în acest moment nici un fel de bilanț pentru că ancheta este în curs de desfășurare. Nu cunoaștem motivul pentru care persoana respectivă a recurs la un asemenea gest, însă tratăm evenimentul ca un ATAC TERORIST. Fac un apel la calm și vă informez că importante dispozitive de securitate vor fi trimise pe străzile Londrei în această seara, așa că, dacă vedeți ofițeri pe străzi să nu vă speriați. Facem apel la opinia publică să predea sau să ne trimită orice înregistrare video din cadrul acestui eveniment, iar dacă vedeți ceva suspect, sunați imediat la numărul de urgență și nu încercați să vă implicați în vreun fel. În continuare, zona care a fost delimitată de forțele de ordine va rămâne închisă și interzisă publicului până la alte indicații”, a declarat reprezentantul Scottland Yard.

Update ora 18.45: Un nou video dramatic a fost difuzat de presa britanică. Clipul surprinde scenele imediat după ce maşina s-a izbit de porţile Parlamentului.

În imagini se vede maşina cu care teroristul a făcut prăpăd.

https://youtu.be/y60wDzZt8yg

Între timp, presa britanică dezvăluie scene teribile de pe Podul Westminster, unde teroristul a spulberat mai mulţi oameni, cu maşina. De teamă să nu cadă victimă, o femeie s-a aruncat de pe pod, în Tamisa. A fost salvată.

Update ora 18.40: Un nou bilanţ al atacului terorist de la Londra, a fost anunţat, în urmă cu puţin timp!

Potrivit presei locale, sunt cel puţin 2 morţi şi 12 răniţi în atentat. Medicii britanici avertizează însă că, şi dintre răniţi, unii sunt în stare foarte gravă, mai ales cei spulberaţi de terorist, pe Podul Westminster.

Update ora 18.30: Presa britanică difuzează imagini cu arma cu care teroristul s-a năpustit asupra poliţiştilor care păzeau Parlamentul britanic.

Mai multe fotografii surprind momentul în care un poliţist ţine piciorul pe cuţitul cu care teroristul i-a atacat şi rănit un coleg.

 

Poliţistul este chiar lângă trupul teroristului rănit şi ţine arma întinsă către el. Foarte posibil, e chiar poliţistul care l-a neutralizat pe atacator.

Update ora 18.10: Autorităţile britanice confirmă moartea uneia dintre persoanele spulberate cu maşina de terorist.

Medicii de la Spitalul St. Thomas din Londra spun că persoana decedată e o femeie. De asemenea, alţi răniţi au răni “catastrofale”, au anunţat doctorii.

Update ora 18.00: Ziarul Dailymail a făcut o hartă în care descrie modul cum a fost comis atacul terorist. Imaginile de la locul incidentului sunt teribile.

Dailymail a făcut, grafic, traseul teroristului. A venit cu maşina pe Podul Westminster, unde a spulberat mai mulţi pietoni şi un biciclist.

Apoi şi-a continuat drumul, în mare viteză, către clădirea Parlamentului britanic şi s-a izbit de porţi. A coborît şi a atacat cu un cuţit un poliţist, pe care l-a rănit.

Mai mulţi martori au surprins primele momente de după atac, cu răniţii spulberaţi de maşina individului.

Update ora 17.40: Teroristul rănit de poliţişti a fost transportat la un spital din Londra. El a fost transportat sub o pază extrem de severă, spun ziarele britanice.

Update ora 17.35: Imagini teribile au fost filmate de un cameraman amator pe Podul Wetminster, unde atacatorul a spulberat mai mulţi oameni, cu o maşină.

Înregistrarea video surprinde mai mulţi oameni răniţi, care sunt întinşi, pe asfalt.

https://youtu.be/5x2YjsFAyfk

De asemenea, fotografii teribile au fost făcute de alţi martori la incidentul sângeros.

Leave a Comment

Captcha Captcha Reload