Stiri externe

Bărbat împuşcat MORTAL pe un aeroport din Paris, după ce a furat arma unui militar

Written by videoplay

Un bărbat de origine araba a fost împuşcat mortal, sâmbătă, pe Aeroportul Orly din Paris, după ce a furat arma unui militar din dispozitivul de securitate, în ceea ce pare a fi un incident cu caracter terorist, relatează site-ul cotidianului Le Parisien via www.mediafax.ro

UPDATE 12:55 Parchetul antiterorist s-a sesizat în cazul atacului armat de la Aeroportul Orly din Paris, existând suspiciuni că individul împuşcat mortal devenise islamist radical şi că anterior ar fi comis un alt incident, produs sâmbătă dimineaţă la periferia capitalei Franţei.

Secţia antiteroristă a Parchetului din Paris a iniţiat o investigaţie, stabilind că individul a deschis focul sâmbătă dimineaţă la un filtru al poliţiei din zona Stains (Seine-Saint-Denis), rănind uşor un poliţist, după care a furat o maşină, a ajuns la Aeroportul Orly, a furat arma automată a unui militar şi a fost împuşcat mortal într-un schimb de focuri cu forţele de ordine.

Potrivit unor surse citate de cotidianul Le Figaro, autorul atacurilor era un bărbat în vârstă de 39 de ani condamnat în trecut pentru trafic de droguri, dar care se convertise la islam şi devenise islamist radical în închisoare.

Ministrul francez de Interne, Jean-Yves Le Drian, a declarat că individul a atacat trei militari şi a încercat să ia arma automată a unuia dintre ei, o femeie, dar aceasta ar fi reuşit să ţină arma.

Potrivit martorilor, agresorul a luat arma militarului, o femeie, după care a ţinut-o ostatică, fiind împuşcat mortal de colegii acesteia.

UPDATE 12:25 Autorităţile franceze nu au descoperit dispozitive explozive pe corpul bărbatului împuşcat mortal după ce a furat arma automată a unui militar în incinta Aeroportului Orly din Paris, anunţă Ministerul francez de Interne.

Cele două terminale ale Aeroportului Orly au fost închise temporar din cauza incidentului armat, fiind evacuaţi aproximativ 3.000 de pasageri.

Înaintea atacului de la Aeroportul Orly, un alt individ a deschis focul cu o armă de vânătoare la un filtru rutier al poliţiei în zona Stains (Seine-Saint-Denis, la periferia Parisului). Autorul atacului a reuşit să fugă cu un vehicul furat. Autorităţile franceze nu au stabilit nicio legătură între cele două incidente.

ŞTIRE INIŢIALĂ Incidentul a avut loc la ora 08.30 (9.30, ora României) în incinta Aeroportului Orly. “Un bărbat a luat arma unui militar şi s-a ascuns apoi într-un magazin, dar a fost împuşcat mortal de forţele de ordine; nicio altă persoană nu a fost rănită”, a declarat Pierre-Henry Brandet, un purtător de cuvânt al Ministerului francez de Interne.

În contextul incidentului, două terminale aeroportuare au fost evacuate pentru efectuarea de verficări, informează postul France24. Echipe pirotehnice încearcă să afle dacă în aeroport sunt dispozitive explozive.

Potrivit unor surse citate de presa franceză, în aeroport a avut loc un schimb de focuri care a avut drept rezultat moartea presupusului terorist.

Leave a Comment

Captcha Captcha Reload