Johnny Hallyday, considerat cel mai mare star rock francez, a murit in noaptea de marti spre miercuri, la 74 de ani, ca urmare a unui cancer la plamani, a anuntat sotia sa, Laeticia.

„Johnny Hallyday a plecat. Scriu aceste cuvinte fara sa cred asta. Si totusi asa este. (…) Ne paraseste in aceasta noapte asa cum a trait de-a lungul intregii sale vieti, cu curaj si demnitate”, a scris ea, intr-un comunicat preluat de AFP si citat de Agerpres.

Tot intr-un comunicat, difuzat de Palatul Elysee miercuri dimineata, presedintele francez, Emmanuel Macron, i-a adus un omagiu artistului.

Cantaretul si actorul Johnny Hallyday, pe numele real Jean-Philippe Smet, s-a nascut la 15 iunie 1943 la Paris.

Esti pasionat de cumparaturile online? Atunci e momentul sa descoperi si tu adevaratul credit online de la Libra Internet Bank, prin care poti obtine rapid pana la 20.000 de lei, cu o dobanda avantajoasa (DAE 10,94%). Este primul credit pentru care nu trebuie sa treci deloc pe la banca! Iar banii iti intra in cont in doar cateva minute. Asta da breaking news! Afla mai multe.

S-a lansat la inceputul anilor 60′, remarcandu-se prin faptul ca a interpretat melodii rock’n’roll in limba franceza. Primul sau LP a fost intitulat „Hello Johnny” si a aparut in 1960. Un an mai tarziu, cover-ul sau „Lets Twist Again” s-a vandut in peste un milion de exemplare, devenind disc de aur.

De-a lungul carierei sale, a intreprins peste 100 de turnee, a obtinut 18 albume de platina si a vandut peste 110 milioane de albume.

In 1997 a devenit Cavaler Al Ordinului National francez „Legiunea de Onoare”.

Lasă un comentariu

Captcha Captcha Reload